Oldtimer banden

Oldtimer banden online bestellen - Bandenbestellen.nl

Naar welke autoband bent u op zoek?

Oldtimer banden

Uw oldtimer is uw trots. Nóg meer dan bij de moderne personenwagen staat het uiterlijk voorop. U wilt uw oldtimer er namelijk zo origineel mogelijk uit laten zien. Alle details zijn hierbij van belang en autobanden vormen hierop dan ook geen uitzondering.

Vaak blijkt het lastig om de juiste banden te vinden die passen bij de juiste ‘look and feel’ van uw klassieker. De banden zijn tweedehands, of ze bieden niet de veiligheid die tegenwoordig als standaard wordt gehanteerd. Logischerwijs is er minder keuze in het oldtimer segment dan voor reguliere autobanden, maar ook voor oldtimers zijn er voldoende banden beschikbaar die de noodzakelijke veiligheid kunnen waarborgen.

Veelvoorkomende problemen met oldtimer banden

Oldtimers rijden gemiddeld natuurlijk veel minder kilometers per jaar dan moderne personenwagens. U wilt uw klassieker namelijk niet blootstellen aan slechte weersomstandigheden en strooizout. Uw oldtimer blijft hierdoor langer behouden, maar de lagere kilometrage heeft wel nadelige gevolgen voor uw banden.

Oldtimer banden die te oud zijn hebben minder grip op het wegdek, omdat de rubbersamenstelling te hard is geworden. Ook kunnen banden die te lang stilstaan sneller uitdrogen – waardoor er haarscheuren ontstaan – en ‘minder rond’ worden. De onbalans zorgt voor trillingen en meer slijtage aan banden, onderstel en schokbrekers.

Tijdens de winterstalling kunt u de oldtimer het beste dus niet te lang belasten op één punt van de band. De auto op blokken zetten of regelmatig verplaatsen voorkomt dat er vlakke stukken in de oldtimer band ontstaan.

De juiste bandenspanning

Voor reguliere autobanden is de spanning van enorm belang voor de duurzaamheid en veiligheid. Voor oldtimer banden is dit niet anders. Wanneer uw oldtimer banden 30% onderspanning hebben, dan resulteert dit in ongeveer 50% meer slijtage, meer brandstofverbruik en een slechtere wegligging.

Whitewall banden

Naast volledig zwarte autobanden voor uw voertuig, hebben we natuurlijk ook de klassieke oldtimer banden met een witte rand – de zogenaamde ‘whitewall’ banden – zoals u ze kent van de Amerikaanse klassiekers. Deze banden zijn bij uitstek geschikt voor oldtimers; we raden het niet aan om deze banden onder moderne auto’s te monteren.

Oldtimer banden bestellen op Bandenbestellen.nl

Bandenbestellen.nl verkoopt Vitour als huismerk in haar oldtimer segment. Daarnaast kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor de bekendere premium-merken als Michelin en Pirelli. De diverse merken zijn verkrijgbaar in een grote hoeveelheid aan types en maten.