Falken

Falken autobanden online bestellen - Bandenbestellen.nl

Falken autobanden

Falken: On the pulse

In 1983 is Falken op de markt geïntroduceerd door het in Osaka gevestigde bedrijf Tire and Rubber Industries met als doel om snel een nieuw platform te ontwikkelen voor de high performance banden van Falken. In 1988 is het merk Falken geïntroduceerd in de Europese markt.

De basis voor de technologie en ontwikkeling van Falken high performance autobanden met hun uitzonderlijke rijeigenschappen komt voort uit de autosport. De racebanden van Falken hebben hun waarde keer op keer bewezen in verschillende raceklasses over de hele wereld, zoals de American Le Mans Series, de VLF Endurance Championship en vooral de legendarische 24-uurs race op de Nürburgring.

Falken testwinnaars

De ervaring die het merk opdoet in de autosport wordt vertaald naar de straat met als gevolg dat de banden van Falken voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en ook meerdere keren als testwinnaar uit de bus zijn gekomen in diverse onafhankelijke vakbladen. Zo is de Falken Sincera SN832 Ecorun testwinnaar geworden in de zomerbandentest 2018 van de Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC), wordt de Falken Azenis FK510 “sterk aanbevolen” door het Duitse magazine Auto Zeitung en Is de Falken Ziex ZE310 Ecorun op de derde plaats geeindigd in de test van Auto Bild. Verder zijn er ook nog wat oudere types van Falken die diverse testen hebben gewonnen en lijkt het erop dat Falken nog meer goede resultaten gaat halen in de testen.

Falken zomerbanden

Falken beschikt over een uitgebreid assortiment aan personenwagenbanden zoals de Azenis FK510, Azenis FK453, Ziex ZE310 Ecorun, Ziex ZE914 Ecorun en de Sincera SN832 Ecorun. De zomerbanden van Falken zijn vaak voorzien van “4D Nano Design” waardoor de banden een langere levensduur hebben en betere prestaties in natte omstandigheden. Tevens kunnen de Falken zomerbanden goede labelwaardes overleggen wat aangeeft dat ze goede grip hebben op nat wegdek, het brandstofverbruik zeer laag is en ze een laag afrolgeluid hebben, wat inhoud dat je de banden bijna niet hoort tijdens het autorijden.

Falken all season banden

Het gamma van Falken bevat ook 2 all season personenwagenbanden. De Falken Euroall Season AS200 en het nieuwste type: de Falken Euroall Season AS210. Voor bestelwagens heeft Falken de Euroall Season VAN11 op de markt gebracht. De Falken Euroall Season was in 2013 al testwinnaar in de test van Auto Bild. De all season banden van Falken hebben veel dingen gemeen. Alle drie hebben ze uitstekende tractie en grip, indrukwekkende weerstand tegen aquaplaning en een korte remweg in alle seizoenen en omstandigheden. Daarbij biedt de Euroall Season VAN 11 extra duurzaamheid, een uitstekende kilometrage en extra comfort.

Falken winterbanden

Winterbanden moeten betrouwbaar zijn bij temperaturen van 7° Celsius onder diverse weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, natte en droge wegen. Met de Eurowinter serie van Falken bent u helemaal klaar voor de winter.

De Falken Eurowinter serie bestaat o.a. uit de Eurowinter HS01 en Eurowinter HS449. Voor 4X4 / SUV heeft Falken de Eurowinter HS01 SUV en Eurowinter HS449 en voor bestelwagens de Eurowinter VAN01 en Eurowinter HS437 Van. De winterbanden van Falken hebben een uitstekende grip, een verhoogd rijcomfort en extra grip. Bovendien zijn ze voorzien van “ACP-technologie” zodat het loopvlak een gelijkmatige drukverdeling creëert wat het remvermogen bevorderd en de band gelijkmatig slijt.

Falken runflatbanden

Falken beschikt ook over een aantal Runflatbanden, zoals de Falken Azenis FK510 Runflat, Azenis FK453 Runflat, Ziex ZE914 Ecorun Runflat en de Eurowinter HS449 Runflat. Wanneer een band lucht verliest vervormt hij en rijdt u de band kapot. Runflatbanden hebben een versterkte zijwand die dit voorkomt wanneer er schade aan de band wordt gereden. Met een runflatband kan nog 80 kilometer gereden worden met een snelheid van 80 km/u.

Bent u op zoek naar Falken autobanden? Online banden bestellen doet u via Bandenbestellen.nl

Bestel nu twee of meer Falken autobanden bij Bandenbestellen.nl voor een gratis levering. Uw banden worden direct geleverd aan een VACO montagepartner naar keuze. Zo bent u altijd verzekerd van online gemak en 100% garantie.