Bestelwagenbanden

Bestelwagenbanden online bestellen - Bandenbestellen.nl

Naar welke autoband bent u op zoek?

Bestelwagenbanden

Bestelwagens en bestelbussen kunnen worden ingezet voor personenvervoer én voor goederentransport. De ritten variëren van kleine ladingen over een relatief korte afstand, tot het vervoeren van zware lasten op hoge snelheid.

Vergelijkbare eigenschappen als autobanden

De eigenschappen van een bestelwagenband vertonen zowel enkele gelijkenissen met een personenwagenband, als met een vrachtwagenband. Door een combinatie van deze kenmerken kunnen bedrijfswagenbanden worden gebruikt voor het vervoeren van zware lading, waarbij ze op hoge snelheden nog steeds dynamisch stuurgedrag vertonen.

De alom bekende autobandfabrikanten produceren naast rubber voor personenwagens ook banden voor bestelwagens. Aan bestelwagenbanden worden dezelfde moderne eisen aan de rijeigenschappen gesteld als aan autobanden. Het vergelijkbare profiel en de rubbersamenstelling bieden rijcomfort, veiligheid en duurzaamheid. De contouren op het loopvlak maken de band tevens nauwelijks gevoelig voor spoorvorming in het wegdek, wat leidt tot een verbetering van de verkeersveiligheid.

Laadcapaciteit

Een bestelwagen onderscheidt zich voornamelijk van een autoband door meer focus op de ‘laadcapaciteit’. Bedrijfswagens zijn multifunctioneel inzetbaar. Zo kunnen ze bijvoorbeeld worden ingezet voor het vervoer van bouwmaterialen, pakketten of tapijtrollen. Een bestelwagenband moet dus passen bij het type bestelwagen, de meest voorkomende laadgoederen en het dagelijkse gebruik. U kunt kiezen uit een groot – en alsmaar groeiend – aanbod aan bestelwagenbanden.

Let vooral goed op de maximale belasting van een band. De draagcapaciteit van een band wordt weergegeven als ‘Li’, ofwel load index, vermeldt naast de afmetingen op de band. De draagkracht is de waarde van de maximale belasting die mag worden aangebracht op de band, tegen de snelheid die is aangeduid door het snelheidssymbool. Zo kan een Li van 71 ‘slechts’ 345 kilogram per band dragen, waarbij een Li van 100 al 800 kilogram per band kan vervoeren.

Versterkte banden

Controleer regelmatig de bandenspanning. Bestelbusbanden worden namelijk blootgesteld aan zware gewichten. Om schade aan de band te voorkomen beschikt de band over een extra versterkte basis en karkas, de zogenaamde reinforced banden. Deze banden kunnen hierdoor een hoger gewicht dragen.

Lange levensduur

Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van een bedrijfswagenband is de zuinigheid en de levensduur. Banden met een lage rolweerstand – en dus weinig slijtage – hebben een langere levensduur. Het resulteert ook in een lager brandstofverbruik.

Bestelwagenbanden bestellen op Bandenbestellen.nl

Bandenbestellen.nl verkoopt de volgende huismerken in haar bestelwagenbandensegment: Avon, Falken, Tecnica, Toledo, Torque en T-Tyre. Daarnaast kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor de bekendere premium-merken als Continental en Vredestein.

De diverse merken zijn verkrijgbaar in een grote hoeveelheid aan types, seizoenen (ook in winter- en allseason) en maten.