Avon

Avon autobanden online bestellen - Bandenbestellen.nl

Avon autobanden

Avon Tyres: On road. On track. On Avons

Het is het jaar 1885 als de heren Brown en Margetson een voormalig lakenfabriek omturnen in een fabriek waar rubberproducten worden gefabriceerd. Rond de eeuwwisseling zien ze hun kans schoon: het produceren van luchtbanden voor auto’s!

In 1901 rolt de eerste luchtband van de productieband. In 1933 komt Avon tyres helemaal op volle snelheid als Rolls Royce de autobanden van Avon gaat gebruiken als eerste montage. Door de jaren heen hebben Avon banden de coureurs aan kop gehouden van races in de formule 1, de 24-uurs race van Le Mans, tijdens drag racing en bij rally rijden. We kunnen dus zeggen dat Avon Tyres een succesvolle en rijke geschiedenis heeft in de motorsport en dat zien we terug in de autobanden die de fabrikant ontwikkeld.

Waarin onderscheidt Avon Tyres zich van andere merken?

Avon onderscheidt zich door het gebruik van hoogwaardige materialen, hightech ontwerpen en vakkundige productie, meer dan een eeuw aan ervaring en aan oog voor kwaliteit. Al deze punten spelen allemaal een rol om ervoor te zorgen dat de autobanden van Avon een uitstekende keuze zijn voor onder uw voertuig. Bij het ontwerpen van een band wordt altijd het eindgebruik in gedachten gehouden. Wordt er met hoge snelheden gereden? Moet de band bestand zijn tegen hobbels en krassen of is het voor alledaags commercieel gebruik? Op welke ondergrond wordt de band gebruikt? De antwoorden op deze vragen bepalen het karakter van Avon autobanden. Elke band moet gespecialiseerde testen ondergaan om ervoor te zorgen dat het zo goed en zo lang mogelijk presteert.

Avon zomerbanden

Avon beschikt over een uitgebreide assortiment personenwagenbanden zoals de ZZ5, ZV7 en ZZ7 en bestelwagenbanden zoals de AV10, AV11 en AV12. Verschillende types hebben het A-kwaliteitslabel voor grip op nat wegdek, wat aangeeft dat de autobanden van Avon als zeer veilig en betrouwbaar gezien mogen worden. De zomerbanden van Avon bieden niet alleen grip, vertrouwen en comfort maar nog veel meer; ze hebben een betrouwbare wegligging bij nat en droog weer, scherpe stuurreacties en een laag afrolgeluid wat inhoud dat u de zomerbanden van Avon bijna niet hoort tijdens het autorijden. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat Avon wordt gezien als een Premium merk.

Klassieke Avon zomerbanden

Avon beschikt ook over een speciale reeks klassieke autobanden, zoals de Turbosteel 70, Turbospeed CR227, Turbospeed CR228D en de Turbospeed 27. Al deze types hebben een klassieke uitstraling waardoor ze perfect passen onder uw klassieke auto. De klassieke autobanden van Avon staan bekend om hun goede besturing, comfortabel rijden, goede evacuatie van water waardoor aquaplaning vermindert wordt en weinig geluid maken tijdens het autorijden.

Avon winterbanden

Met Avon winterbanden wordt rijden in de winter veel leuker en minder uitdagend. Avon winterbanden zijn speciaal ontworpen voor ijs, (natte) sneeuw, modder en zelfs diepe waterplassen. Hiermee zorgt Avon ervoor dat u elk weerselement kunt aanpakken met een veilig gevoel.
Het assortiment winterbanden van Avon bestaat uit de WT7 Snow en WV7 Snow voor personenwagens en voor bestelwagens is er de WM-Van. Al deze types zorgen ervoor dat u een verbeterde, korte remweg en controle heeft en meer grip en tractie in winterse omstandigheden.

Bent u op zoek naar Avon autobanden? Online banden bestellen doet u via Bandenbestellen.nl

Bestel nu twee of meer Avon autobanden bij Bandenbestellen.nl voor een gratis levering. Uw banden worden direct geleverd aan een VACO montagepartner naar keuze. Zo bent u altijd verzekerd van online gemak en 100% garantie.

Avon autobanden online bestellen - Bandenbestellen.nl