Autobanden

Falken autobanden online bestellen - Bandenbestellen.nl

Naar welke autoband bent u op zoek?

Autobanden

Het zwarte rubber onder uw personenwagen is misschien niet het eerste aspect waar u op let tijdens de aanschaf van een nieuw voertuig of tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer. Maar realiseert u zich dat autobanden het enige contactpunt vormen tussen uw voertuig en de weg en zo een groot aandeel hebben in de verkeersveiligheid? Het is daarom van belang om de juiste autobanden te selecteren.

Bandenonderhoud en bandenspanning

Autobanden houden uw voertuig onder controle en zorgen ervoor dat u abrupt tot stilstand komt bij noodsituaties. Het juiste onderhoud en het monitoren van de bandenspanning is hierbij van groot belang. Hoe meer profiel uw band nog heeft, hoe korter de remweg en hoe beter het water wordt afgevoerd wat de kans op aquaplaning verminderd.

Bij een te lage bandenspanning loopt u een groter risico op een klapband. Door gebruik te maken van Runflat banden kunt u veilig doorrijden na een lekke band of klapband. U hoeft dus niet langs de kant van de weg uw band te verwisselen.

Autobanden voor elk seizoen

De weersomstandigheden spelen ook een grote rol voor uw verkeersveiligheid. Vergeleken met een specifieke winterband is de remweg van een zomerband aanzienlijk langer tijdens winterse temperaturen. Dit komt doordat zomerbanden over een andere rubbersamenstelling en bandprofiel beschikken. Waar het rubber van een zomerband in de winter verhard en daardoor minder grip heeft, blijft de samenstelling van de winterband flexibel en heeft dus meer grip op een nat of bevroren wegdek.

Gemiddeld wordt een temperatuur onder de 7┬░C aangehouden als de ideale temperatuur voor een winterband. Let bij de aanschaf van winterbanden wel altijd op de aanwezigheid van het sneeuwvloksymbool en de M(ud)+S(now) markering.

Als u niet elk halfjaar uw autobanden wilt laten vervangen, dan kunt kiezen voor de allseason band, een compromis tussen zomer- en winterbanden. Logischerwijs past een specifieke zomerband beter bij hogere temperaturen dan het compromis van een allseason band. Hetzelfde principe geldt voor de winterband.

Bandenlabel

Er zijn talloze criteria om de juiste band te kiezen, zoals duurzaamheid, aquaplaning en de hardheid van het rubber. Tegenwoordig heeft elke band een bandenlabel om enkele belangrijke indicatoren eenvoudig te vergelijken. Zo geeft het bandenlabel de beoordeling weer op basis van de grip op nat wegdek, brandstofeffici├źntie en het externe afrolgeluid.

U kunt terecht bij het team van Bandenbestellen.nl voor specifieke vragen over de selectie van de juiste banden voor onder uw personenwagen.

Top 10 meest verkochte autobanden

Hiernaast vindt u een overzicht van de top 10 aan meest verkochten bandenmaten op Bandenbestellen.nl. Het 1e getal is de breedte van de band, het 2e getal is de hoogte van de band en achter de R vindt u de inchmaat van de band. Hier vindt u meer informatie over het aflezen van uw bandenmaat.

Autobanden bestellen op Bandenbestellen.nl

Bandenbestellen.nl verkoopt de volgende huismerken in haar autobandensegment: Avon, Falken, Sailun, T-Tyre, Tecnica, Toledo, en Torque. Daarnaast hebben we ook banden in het middensegment, zoals Hankook, Nexen en Toyo en u kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor de bekendere premium-merken als Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli en Vredestein.

De diverse merken zijn verkrijgbaar in een grote hoeveelheid aan types, seizoenen en maten.